Eten, werken, feestje bouwen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mattie Schotanus - WaarBenJij.nu Eten, werken, feestje bouwen! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mattie Schotanus - WaarBenJij.nu

Eten, werken, feestje bouwen!

Door: Mattie

Blijf op de hoogte en volg Mattie

20 Juni 2006 | Nederland, Amsterdam

Vooral de laatste weken staan in het teken van de feestjes. Als er niet iemand jarig is, verzinnen we zelf wel een reden om een feestje te bouwen. Zo gaan we vanavond 'vergaderen' over een poolparty die bij Fabian en Tom wordt gehouden deze of volgende week en over een tripje naar Saba. We moeten ons zelf natuurlijk wel vermaken op het o zo stille Statia :D

Zoals gewoonlijk ga ik jullie even vertellen wat ik de afgelopen week heb gedaan.

Vorige week dinsdag was ik dus vrij en het regende en regende maar! Goh, ik werd er bijna triest van! 's Avonds hebben Fieta, Evert en ik bij Fabian en Tom gegeten. Later kwamen Warry en Ronald ook nog even om het hoekje kijken voor een Heineken. Na het eten hebben we nog drie films gekeken, dus het was een beetje laat die avond.

Woensdag kwam ik maar moeilijk opgang. Ik zou 's ochtends werken, omdat er een serveerster met ruzie naar huis was gegaan. Eigenlijk was ze naar de dokter om haar bloeddruk te laten checken. Toen ze net voor lunch terug kwam, hoefde ik niet meer in te vallen. Dus ik heb gewoon van 3 tot 11 uur gewerkt. De BBQ night was druk! De nederlandse delegatie is niet meer langs geweest, want iedereen was een beetje moe.

Donderdag heb ik van 10 tot 4 en van 6 tot 10 gewerkt. We hadden het hele hotel vol zitten met goverment people vanaf St. Maarten, Saba, Aruba, Curacao etc. en zij kregen een speciale lunch in ons restaurant. Ik heb met Nancy de gewone lunch gedaan. 's Avonds was het niet druk.

Omdat er een WK-voetbal-kijk-middag was georganiseerd bij Tom en Fabian op vrijdag, heb ik 's ochtends gewerkt. Om 1 uur ben ik naar hen toe gelopen en daar zat iedereen in het oranje voetbal te kijken. Later de middag hebben we lunch bij Blue Bead gehad en hebben we heerlijk in de zee gedobberd. 's Avonds zijn we weer naar Blue Bead geweest om te eten. Omdat Ronald jarig was hebben we nog een feestje gebouwd bij Chucky. DJ Patrick was aan het draaien en het was zeer gezellig! ;)

Zaterdagochtend heb ik uitgeslapen en alle foto's en filmpjes van de vorige avond op mijn laptop gezet. Om 3 uur kwam er weer een grote duikgroep aan bij het hotel, dus toen hebben Hilma en ik even wat welkomscocktails gemaakt. Later kwamen ze nog bij ons eten, dus het was vrij druk 's avonds.

Zondag heb ik een bezoekje gebracht bij de Rooms Katholieke Kerk. Daar was het ontzettend druk! Voor sommige kinderen was het hun 'first communion' vandaar. Later ben ik naar het strand gegaan. De meesten van de groep waren met Remco aan het duiken. Tom en ik hebben toen in de zee gedobberd. Van 3 tot 10 gewerkt en het was vrij druk.

Gisteren moest er weer wat gebeuren. Ik heb de inventarisatie gemaakt en heb Presidente bier gehaald bij een plaatselijke Chinees. Ook ben ik nog even bij Anna haar winkeltje langs geweest. De meeste shirtjes die ik aan heb met werk worden helemaal gaar van het wassen. Dus ik heb wat nieuwe gekocht, zodat ik weer wat netjes voor de dag kom.

Vandaag was ik weer vrij. Om 7 uur ben ik met Fabian en Tom voorbij de haven aan het blue bead zoeken geweest. Helaas zonder resultaat. Daarna hebben we ontbijt bij Intermezzo gehad. Om half 12 heb ik een duik gemaakt naar Hangover. Het waaide vandaag heel erg en onder water stond veel stroming. Het lukte mij nauwelijks om vooruit te zwemmen! Was iets minder. Na de duik stond de lunch klaar en hierna heb ik voor het hotel gesnorkeld. Het zicht was niet super, dus ben maar eventjes in het water geweest. Toen ben ik op een strandstoel gaan liggen, lekker in de zon. Ik begin eindelijk weer wat kleur te krijgen! Aangezien de bruine kleur er binnen een week weer af is, moet ik volgende week maar goed in de zon! ;) We hebben vandaag ook afscheid genomen van de 4 mariniers. Zij zijn hier 3 weken geweest om de kustdiepte in kaart te brengen. Ze varen nu eerst nog naar Curacao en dan terug naar Nederland.

Zoals jullie kunnen lezen, vermaak ik mij prima! Over 2 weken vlieg ik terug naar jullie! Ik vertrek op woensdag 5 juli en kom donderdag 6 juli 's ochtends aan in Nederland. Ik heb een tussenlanding in Parijs en hopelijk zonder vertraging, anders kom ik in de knoei met het vliegtuig naar Schiphol die 50 minuten later alweer vertrekt. Warry, Ronald, Fabian en Tom vertrekken 1 dag na mij. We gaan vanavond overleggen of/ wanneer/ hoelang we naar Saba gaan. Het lijkt meer mensen leuk om een bezoekje te brengen aan dit eiland. Samen is leuker, dan alleen te gaan. Verder staat er nog een poolparty op het programma.

Ik heb ook weer wat nieuwe foto's geplaatst van deze belevenissen!

Tot horens!!

Liefs Mattie

• 21 Juni 2006 - 10:01

Chantal:

Wat een belevenissen weer! Leuk dat je de "oranjekoorts" nog een beetje met Nederlanders kunt vieren! Het aftellen is nu echt begonnen. Kan me voorstellen dat je nog allemaal dingen wit doen en vooral nog naar Saba wil. Dan heb je die eilanden allemaal gehad!
    Ben benieuwd naar je bruine kleur bij terugkomst!! Van het weer hier worden we niet echt bruin...

• 21 Juni 2006 - 10:43

Senner:

Wat leuk dat jullie daar het voetbal zitten te kijken. wel gezellig zo met die hollanders. Nou veel plezier nog maar die 2 weekjes...

• 21 Juni 2006 - 11:58

Hester:

Hey Matsje!!
    Er lag vandaag een kaart van je op de mat, leuk joh!! Ik heb jou geen eens wat gestuurt zolang je daar nu zit, ik hoop dat je me dat niet kwalijk neemt! Je hebt het maar gezellig daar, leuk joh! Nog twee weekjes, die zullen wel zo voorbij zijn, dan is het toch nog snel gegaan allemaal. Edger zal wel blij zijn dat je weer lekker bij em thuis bent! Maak er nog maar twee leuke weken van, dat zal vast wel lukken...
    Tot snel!
    Liefs Hester

• 21 Juni 2006 - 15:48

Binnie En Jappie:

Gaat goed dus! Vanavond voetbal kijken! Argentinie! Dus Maxima zit met dubbele gevoelens. Grappig! Vandaag zijn we met stage klas naar Oranje stad geweest. Druk, druk maar erg leuk. Nou leuke foto's heb je geplaatst.
    Hey mattie oant mails.

xxx

• 22 Juni 2006 - 10:45

Johanna:

Lekker aan het geniet lees ik! Heerlijk! Wat gaat de tijd snel he?
    Geniet van je laatste weken!

kus Jo

bedankt voor je kaart! x

• 22 Juni 2006 - 19:51

Mattie..:

he matsju..nog even en dan zit het er alweer op..wel raar..edgar heeft er echt zin in, uiteraart.je moet nog maar even goed van alles en vooral van het weer genieten...en mee nemen ook want hier is het herfst.x Tineke
    ps: bedankt voor je kaartje, heit zei al dat de mars delight in vloeibare versie nog wel was aangekomen..''
    better let as net''

• 27 Juni 2006 - 10:33

Riemer:

Hey Matske;

Ik heb al heel wat verhalen van je gelezen en d8 nu moet ik ook ff reageren.

Heb je nog meegekregen dat er in mei 2007 iets gaat gebeuren??

Liefs Riemer (& Jorien)

• 27 Juni 2006 - 14:52

Zeg Mattie::

Komt er de laatste weken ook nu ff een nieuw verhaaltje of hoe zit dat? ha ha.
    Met vaderdag zijn we met de boot geweest naar jappies ouders. PRachtig mooi weer, maar ...compleet verbrand. OP dit moment is het triest en donker weer. Brrrr. Heb jij de zon weer ?
    xxx jappie en bintje

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Van 6 februari tot en met 5 juli 2006 heb ik stage gelopen in Hotel & Restaurant The Old Gin House (www.oldginhouse.com) op St. Eustatius.

Deze site heb ik bijgehouden, zodat al mijn familie, vrienden, bekenden en nieuwsgierige mensen op de hoogte bleven van mijn belevenissen op Statia!

Nog steeds zijn mijn avonturen te lezen op deze site. Tevens kun je ook mijn foto's bekijken en meegenieten van mijn prachtige tijd op het kleinste eiland van het Nederlandse Koninkrijk!