Paasweekend op Statia!
Door: Mattie
Blijf op de hoogte en volg Mattie
19 April 2006 | Nederland, Amsterdam
Goede Vrijdag hebben we met Marc de Quill beklommen. Om 5.30 uur zijn we opgestaan en 6 uur vertrokken wij lopend naar de voet van de Quill. Daar aangekomen, wachtte een hotelgast op ons, omdat zij (Ruby) ook graag mee wilde. Zij had een taxi genomen naar het beginpunt. Verschil moet er blijven ;) Ik vond het deze keer pittiger klimmen/ hicken/ lopen dan de vorige keer. Halverwege was ik al bijna buiten adem, terwijl Marc en Edger lekker doorliepen. Ruby en ik hebben het rustig aan gedaan en zijn de mannen weer tegemoet gekomen bij een trefpunt. Om een uur of half 8 waren we boven op de rand van de Quill. Hier moesten we kiezen waar we naar toe wilden. Of naar het hoogste puntje van de rand of in de krater. We zijn afgedaald in de krater. Er lagen allemaal stenen en grote rotsen waar we overheen moesten lopen. Het duurde ongeveer een kwartiertje toen we helemaal in de krater waren. Wauw! Wat stonden daar grote bomen zeg! Het leek soms net of liepen we door het Veenkloosterbos :) De tocht terug naar de rand duurde iets langer. Om kwart voor 9 waren we terug op de rand waar een grote groep locals stonden/ lagen. De helft van hen wilde doorgaan, de andere helft bleef liever liggen wachten. Wij hebben even met hen gekletst en zijn terug gegaan naar beneden. Om de reis omhoog en naar beneden hebben we veel gezien: slangen, ratten, rollende krabben, vlinders en een wespennest. Om half 10 waren we terug bij het hotel. Toen hebben we meteen onze schoenen uitgetrokken en ontbeten. En alweer: een dikke blaar op mijn rechterhak!
Hierna zijn we naar het strand gegaan en heeft Edger wat gezwommen en ik een boek gelezen over inkoopmanagement. Om 3 uur ben ik aan het werk gegaan. Goh, het was druk! Daniela en ik waren alleen (nog steeds te weinig serveersters).
Stille Zaterdag zijn Edger en ik om 6 uur opgestaan. Eigenlijk moesten we nog een blue bead vinden voordat Edger wegging. We hebben tot half 10 gezocht tussen de duizende stenen op het strand en weer zonder resultaat... Daarna hebben we weer op het strand gelegen ;) 's Avonds met werken was opnieuw erg druk maar wel gezellig.
1e Paasdag belde Mike ons uit bed. Edger had hem eerder die week gevraagd of Mike ook nog een keer met de duikgroep naar het noorden zou gaan, dan wilde Edger wel mee. Dat was dus zondag. Binnen 10 minuten moesten wij bij de duikbasis zijn, dus moesten we snel! Wanneer de groep aan het duiken was, heeft Edger zonder snorkel en vinnen gesnorkeld in het water. Het zicht was niet zo goed dus hij was snel weer uit het water. Ook de eersten van de duikers waren snel weer boven water. Om half 1 waren we terug bij het hotel. Edger heeft wat gegeten en ik ben later aan het werk geweest. Het was niet zo druk en we waren om half 10 al klaar.
2e Paasdag was het big party op het strand! 's Ochtends zijn we eerst aan het inpakken geweest met Edger zijn tas. Om 11 uur zijn we naar het Historical Foundation Museum gelopen. Daar was ik al een keertje geweest, maar het is best leuk om het nog een keer te zien (zie foto :) ). Hierna zijn we langs Lower Road gelopen waar de locals allemaal hutjes en tentjes neer hadden gezet om in de schaduw te kunnen eten, drinken, kijken en luisteren. De muziek was luid! Ik wist niet dat er zulke grote boxen op Statia te krijgen waren! Het was wel heel gezellig! Edger en ik hebben wat eten gekocht onderweg en op het balkon van de kamer opgegeten. Hierna moest ik erken in de Beach Bar. Daar kwamen twee Nederlandse jongens die een biertje wilden drinken. Ze bleken hier nog maar een dag te zijn. Ze gaan 3 maanden stage lopen bij een ingenieursbedrijf. De jongens gaan zich bezig houden met het wegennet op Statia. En dat is hard nodig! Edger kwam later ook even langs en heeft de hele middag met die jongens gekletst en in de avond hebben ze bij ons aan de bar in het restaurant gegeten. Verder was het vrij druk in het restaurant. Om 11 uur waren we klaar.
Vandaag was het Edger zijn laatste dag op Statia. We zijn om 9 uur opgestaan en hebben ontbijt gehad. Hierna hebben we de laatste dingen in zijn tas gedaan. Daarna heeft hij gedag gezegd tegen Mike, Marc, Wouter, Carlos, Khan, en zo nog een paar. Toen hebben we nog een uur over het strand gelopen. Om half 12 zou de taxi komen, want half 1 moest Edger vliegen. De taxi liet lang op zich wachten. We kregen ondertussen een telefoontje van het vliegveld dat ze om 12 uur gingen sluiten. Gelukkig wilden ze nog op ons wachten. Ik ben in de trigger naar het vliegveld gereden, zodat ik niet op een taxi hoefde te wachten. Edger was al bijna binnen toen ik er aan kwam racen. Bij de parkeerplaats mag je maar 1 weg in, genaamd de inrit. Bij de uitrit staat een bord met 'verboden in te rijden'. Omdat de uitrit dichter bij het gebouw was, nam ik die ipv de inrit. Toen ik de trigger geparkeerd had kwam er een meneer naar mij toe: "Hello, I'm a police man. This is my identification." Oeps! Hij maakte mij duidelijk dat ik mensen in gevaar had gebracht omdat ik de uitrit was ingereden. Dus ik vertellen dat mijn vriend ging vertrekken, dat ze om 12 uur gingen sluiten en dat ik het geld had waarmee hij de tax moest betalen. Ondertussen heb ik heel lief gelachen en toen zei hij: "It's ok. Go!" ;) Voordeel van een klein eiland! En toen was het zover. Edger ging inchecken en hebben we gewacht totdat hij door de beveiliging moest. Hij kwam terug met zijn deofles, want die mocht niet mee in de handbagage. Snel nog een tut en doei gezegd. Zijn vliegtuig was goed op tijd. Om half 1 waren ze in de lucht. Toen ben ik teruggereden naar het hotel en heb ik weer een klein stukje geborduurd. Daarna heb ik bier besteld bij een Chinees in Upper Town, heb ik douchespul gekocht en ben ik even bij Anna langs geweest. Toen ik terug kwam bij het hotel heb ik gelunched met Carlos en zijn jongste broertje. Later ben ik weer naar Upper Town geweest en heb ik een leuke tas gekocht die ik eerder al had zien hangen en suikerbanaantjes. Lekkere bananen hier! ;) Zonet heb ik geprobeerd om wireless op internet te gaan in de lobby. Dat wilde niet slagen, dus nu zit ik in het kantoor achter de computer.
Ik ben nu weer zonder gezelschap en dat is wel jammer. Ik kan mij ondertussen aardig vermaken dus dat komt goed. Waarschijnlijk ga ik door met een andere duikcursus. Ook moet ik flink bezig met de opdrachten van het hotel en van school. En ik moet mij verdiepen in de afstudeerblokken van volgend jaar. Dus genoeg te doen!
Verder geen gekkigheden hier. En bij jullie?!
Doei allemaal en tot horens!!
19 April 2006 - 08:04
Jappie En Bintje:
Ik heb je kaart ontvangen! Leuk! Precies maandag was ie er. Zaterdag heb ik dus nog mijn verjaardagsfeest gehouden en dat was een latertje, 4 uur...Maar gezellig. Zondag ochtend is de familie nog geweest. Gister was mijn laatste lio sollicitatie en ik ben aangenomen...in drogeham. Dus dat is klaar. Verder heb ik gister even bij jappie gekeken, hij moest zogenaamd voetballen. Maar zat de eerste helft op de bank. Dus toen ben ik maar weggegaan. Het weer wordt allemaal weer wat beter, eindelijk lente misschien? Werkse en over 4 weken heb je alweer company....xxx -
19 April 2006 - 11:32
Senner:
hey mat,
Druk weekend ja, maar wel leuk.Wij hebben niet heel veel gedaan met pasen. 1e dag gourmetten met schoonouders.2e naar drachten, daar was een braderie en kermis. was wel leuk. Verder vanuit kootstertille eigenlijk weinig nieuws, alles gaat goed. Nou geniet daar nog maar even en tot horens... -
19 April 2006 - 20:12
Hester:
Hey mat!
Ik geloof dat jullie een hartstikke leuke tijd samen gehad hebben daar, als ik al je verhalen lees. Jammer dat ie nu al weer weg is heh! Nou moet je weer een tijd zonder en echt leuk is dat niet lijkt me, tenminste dat is mijn ervaring, haha. Gelukkig heb je genoeg afleiding door alle dingen die je moet doen, dat scheelt! werkse, veel plezier en tot snel!
liefs Hester -
20 April 2006 - 22:56
Anne:
Lieve mat!
Sorry dat ik nu pas weer wat van me laat horen! Wat een verhalen zeg, je hebt al heel wat beleefd echt ontzettend leuk! Ik moet alles nog even weer bijlezen! Jammer dat Edger nu weer weg is, maar zet 'm op he! Wij zitten nu op de helft, jij bent zeker al over de helft? Gaat toch wel snel he? Nou meid nog heel veel plezier en we horen nog van elkaar!
Dikke tuut!! -
20 April 2006 - 23:14
Steef:
Hey meid!
Leuk dat je je zo vermaakt, jammer dat je vriendje weer weg is en hopelijk kunnen we binnekort echt eens bellen via skype!
Heel veel plezier nog!
xx -
21 April 2006 - 10:30
Marieke:
He Mattie!
Is mijn kaart vanuit oostenrijk al aangekomen?
Met mij verder alles goed. En heb een nieuwtje. Ik ga kollum verlaten voor surhuisterveen. We zijn sinds een paar week opzoek naar iets geschikts. Succes met stage en school!
gr. Marieke -
22 April 2006 - 18:04
J&T:
Hee Mattie
Niet onwennig worden gewoon doorgaan.
namens T nog bedankt voor de kaart.
voorzichtig aan met duiken en werkze
JteJ