Een omgekeerde wereld...! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mattie Schotanus - WaarBenJij.nu Een omgekeerde wereld...! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mattie Schotanus - WaarBenJij.nu

Een omgekeerde wereld...!

Door: Mattie

Blijf op de hoogte en volg Mattie

05 Mei 2006 | Nederland, Amsterdam

Ik wil jullie er graag op wijzen dat jullie nu heerlijk genieten van de zon en dat ik al anderhalve dag alleen maar regen heb gezien... :( Hoe was het ook alweer: verschil moet er blijven? Het is nu een omgekeerde wereld! Maar geniet ervan! Het duurt vast niet lang meer en dan komt de zon hier ook weer te voorschijn :)

Ik zal jullie vertellen wat ik tot aan vandaag heb gedaan.

Maandag ben ik weer eens aan de gang geweest met de inventarisatie van de dranken. Later moest ik werken en het was niet zo druk. Geen bijzondere dingen gebeurd, gezien of gedaan die dag.

Dinsdag was ik vrij! 's Ochtends heb ik eerste even wat gehangen bij de duikbasis. Daar hangt zo'n lekkere hangmat en de duikgroep was laat terug van de duik, dus daar heb ik even op gewacht. Toen had ik met Mike afgesproken dat ik om 2 uur een gewone duik ging doen. De nachtduik was vrij druk, dus dan zou dat niet zo relaxed zijn. Tussen 12 en 2 ben ik aan het borduren geweest (hopelijk krijg ik mijn kunstwerkje af voordat ik terug kom). We zijn met de duik naar Wreck city geweest. Daar liggen allemaal onderdelen van een boot verspreid over de bodem. Het was een hele leuke duik! Ik had een Nederlandse mevrouw als buddy. Zij had een onderwaterfototoestel meegenomen vanuit Nederland. Maar ze had de kleine lettertjes niet gelezen: 'Deze camera kan tot een diepte van 3 meter'. Toen we opgingen stijgen, zagen we dat er allemaal water in haar toestel zat! Ja, wat wil je ook, we waren op 21 meter diepte geweest! :D Daar hebben we smakelijk om gelachen! Om 4 uur was ik terug bij het hotel en heb ik gedouched. Vorige week hadden Ronald en Warry mij uitgenodigd om bij hun te komen eten. Dus daar ben ik om 6 uur naar toe gegaan. We hebben de hele avond op de veranda gezeten en heerlijk gegeten en gedronken! Om 3 uur lag ik in bed, dus het was erg gezellig.

Woensdagochtend heb ik alleen maar geslapen... 's Middags om 3 uur heb ik geholpen met het klaarmaken van het terras voor de bbq. 's Avonds was het niet druk en ben ik in het kantoor gaan zitten en heb ik een begin gemaakt met het schrijven van een inkoophandleiding voor het hotel. Had ik toch nog iets nuttigs gedaan die dag.

Vandaag ben ik daar vrolijk mee door gegaan. En nu ben ik weer aan het werk. Ik weet eigenlijk niet of ze hier ook doen aan bevrijdingsdag. Ik heb niets gemerkt van de dodenherdenking hier. Het vanmiddag daar wel een stukje van gezien op BVN, over de kranslegging met Beatrix en allemaal andere mensen. Het begint wat drukker te worden in het restaurant, dus ik ga er vandoor!

Tot horens!

Groetjes Mattie

• 05 Mei 2006 - 12:10

Warry:

Hejs Mattie,

Echt niet normaal dit weer hier! Het lijkt wel nederland! Hiervoor ben ik niet 3 maand naar een mooi zonnig warm land gegaan!haha...je bent druk 'n baassie als ik zo lees.Goed bezig!
    Spreek je later!

• 05 Mei 2006 - 17:42

J Te J:

Hoi Mattie

Ik heb weer een aantal verhalen van je gelezen het gaat maar goed met het duiken lees ik wel.
    Je zult straks denk ik wel een probleem hebben met je stageverslag! ik kan het bijna schrijven denk ik
    Inleiding (uitslapen)
    hfd.1 leren Duiken
    hfd.2 voortgezet duiken
    hfd.3 Quil bezocht
    hfd.4 vakantie houden
    hfd.5 lekker eten en drinken
    resume. o ja heb ook nog een wijnkaart gemaakt!!!!
    Nou ja je hebt gelijk dit beleef je vermoedelijk maar eens in je leven en werken en leren kan altijd nog.
    Je hebt wel gehoord denk ik dat het weer hier nu ook tropisch is, ons konijn
    ligt amechtig in zijn hok.
    Kunnen we alvast wat wennen
    aan de temperaturen aan die kant.
    Nou duikse en Oant sjen.

J.teJ. en T.teJ.

• 05 Mei 2006 - 20:33

Jappie En Bintje:

heerlijk zomers weer! Bedankt dat je wat hebt opgestuurd!!! Ik mail je terug!! xxx

• 06 Mei 2006 - 15:23

Senner:

Hey mat,

Tis hier idd mooi weer ja. Lekker. Gisteravond zijn we naar Guide Weijers geweest. Dat was leuk!! Als ie weer in de buurt komt, dan gaan we weer heen. Hoite heeft nu vakantie, dus we gaan lekker genieten aankomende week.

Liefs

• 07 Mei 2006 - 16:28

Hester:

Hey Matsje,

Ik lag achter met het lezen van je berichtjes. Marc was hier 1,5 week, dat was heel erg leuk, maar helaas is ie vandaag weer naar huis gegaan. Heb em met mn ouders op t vliegtuig gezet vanochtend. Daarna zijn we nog langs de boot gegaan die mn ouders overwegen te gaan kopen. Jammer dat het weer bij jou wat minder is, maarja je hebt dan ook al zoveel mooi weer gehad en wij hebben eindelijk ook eens n beetje mooi weer gekregen! veel plezier daar!!

veel liefs Hester

• 08 Mei 2006 - 08:12

Johanna:

He meid!

Bedankt voor je kaartje!! Hier heerlijk weer, maar dat had je misschien al wel gehoord ;) Ben net terug uit Slovenië...prachtig mooi land! Nou geniet van alles wat je doet!

kus

• 10 Mei 2006 - 19:10

Fam. Klaver:

We hebben eindelijk internet. Fijn dat het zo goed met je gaat. Hier gaat ook alles zijn gangetje.
    een dikke kus van Marnick en Alianne. Tot gauw.

Verslag uit: Nederland, Amsterdam

Van 6 februari tot en met 5 juli 2006 heb ik stage gelopen in Hotel & Restaurant The Old Gin House (www.oldginhouse.com) op St. Eustatius.

Deze site heb ik bijgehouden, zodat al mijn familie, vrienden, bekenden en nieuwsgierige mensen op de hoogte bleven van mijn belevenissen op Statia!

Nog steeds zijn mijn avonturen te lezen op deze site. Tevens kun je ook mijn foto's bekijken en meegenieten van mijn prachtige tijd op het kleinste eiland van het Nederlandse Koninkrijk!